Naast het installeren van sportveld LED verlichting, installeert Datronics ook zonnepanelen voor sportverenigingen en bedrijfspanden. Hierdoor wek je op een schonere en duurzame manier je energie op en bespaar je enorm op de energierekening, win-win! Datronics uit IJsselstein installeert zonnepanelen bij sportverenigingen en bedrijven door heel Nederland!

Flinke besparing op de energierekening

Waardestijging pand

Snelle terugverdientijd

Zonnepaneelsystemen

Er zijn verschillende zonnepaneelsystemen en indelingen mogelijk. Datronics zet het voor u op een rij.

 

Netgekoppeld zonnepaneelsysteem
De meest gangbare zonnepaneelsystemen in Nederland zijn gekoppeld aan het elektriciteitsnet. Dit biedt het voordeel dat de extra opgewekte maar niet gebruikte energie aan het net geleverd wordt. Hiervoor ontvangt u een zogeheten terugleververgoeding van de netbeheerder. Andersom geldt ook dat wanneer het zonnepaneelsysteem te weinig elektriciteit levert (bijvoorbeeld ’s nachts) u gebruik kunt maken van elektriciteit via het net.

Een netgekoppeld systeem is milieuvriendelijker en goedkoper dan een autonoom systeem. Laatstgenoemde werkt op accu, wat meer schadelijke stoffen voor het milieu bevat.
Autonoom zonnepaneelsysteem
In sommige gevallen is het niet mogelijk een zonnepaneelsysteem te koppelen aan het elektriciteitsnet. Denk bijvoorbeeld aan afgelegen vakantiehuisjes, boten, straatverlichting of informatieborden. Deze zonnepalen werken op een accu. Overdag slaan de zonnepanelen de opgewekte elektriciteit op in de accu. ’s Avonds en ’s nachts (maar ook overdag) geeft de accu de benodigde energie weer af. Als de accu leeg is, is het niet mogelijk over te schakelen op het elektriciteitsnet zoals bij een netgekoppeld systeem.

Zonnepaneelsystemen

Fotovoltaïsche zonnecellen
Fotovoltaïek is de omzetting van lichtenergie in elektrische stroom. Een zonnepaneel op basis van fotovoltaïsche cellen bevat twee lagen silicium. Zonne-energie die het paneel bereikt, wekt een elektrische spanning tussen deze twee laagjes op; een fotovoltaïsche reactie. De elektrische spanning wordt via een omvormer naar elektriciteitskabels geleidt, die de stroom naar de apparaten in huis geleiden.

Thermisch zonne-energiesysteem
Een thermisch zonne-energiesysteem is anders van opbouw dan een systeem op basis van fotovoltaïsche cellen. Thermische zonne-energie wekt warmte-energie op met behulp van een boiler waar platen, spiegels of lenzen aan te pas komen. Deze hulpmiddelen helpen om de zonne-energie te bundelen of concentreren, waardoor het vocht in de boiler eerst stoom levert. Daarna wordt de stoom pas omgezet in elektriciteit. Bekende thermische zonne-energiesystemen zijn torensystemen, parabolische troggen, parabolische schotels of zonne-schoorstenen. Thermische zonne-energiesystemen worden vooral gebruikt voor industriële of zakelijke doeleinden.

Neem contact op

Voordelen zonnepanelen

Voor veel mensen is de besparing op de energierekening een belangrijke overweging om te investeren in zonnepanelen. Zodra uw zonnepaneel systeem actief is en kilowatturen (kWh) opwekt, hoeft u deze energie niet meer in te kopen bij uw gewone energieleverancier. Hierdoor kunt u maandelijks flink besparen op uw energierekening. Nog een manier waarop u bespaart, is wanneer uw zonnepaneelsysteem meer energie oplevert dan uw huishouden nodig heeft. In dat geval neemt het elektriciteitsnet deze energie op in het eigen systeem (salderen).

De netbeheerder van het elektriciteitsnet betaalt u hier een zogeheten terugleververgoeding voor. Hierbij wordt naar het aantal kilowatturen (kWh) gekeken dat u op jaarbasis opwekt. Neem contact op met uw energieleverancier voor meer informatie over de geldende terugleververgoedingen en -voorwaarden.

Neem contact op

Voordelen zonnepanelen

Belastingvoordeel
Als u zakelijk investeert in zonne-energie heeft u recht op een aantal fiscale voordelen. Zo heeft u belastingvoordeel via de Energie Investeringsaftrek (EIA) die bedrijven stimuleert te investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen. Daarnaast is er de mogelijkheid uw zonnepaneelsysteem als extra kostenpost af te trekken via de Kleinschaligheidsaftrek (KIA).

Beter voor het milieu
Tot slot is de belangrijkste overweging voor de lange termijn misschien wel dat een zonnepaneelsysteem een duurzame manier is om gebruik te maken van de mogelijkheden van onze planeet. In tegenstelling tot de milieuvervuilende manier waarop gewone stroom wordt opgewekt, is gebruikmaken van de toch al aanwezige zonne-energie een mooie langetermijnoplossing.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of zonnepanelen laten installeren? Neem dan contact op met Datronics uit IJsselstein.

Neem contact op

Financiering

Een zonnepaneelsysteem is geen dagelijkse aankoop. Een gemiddeld vierpersoonshuishouden kan rekenen op een netto uitgave van €4.000 tot €10.000. Omdat de prijzen van een zonnepaneelsysteem toch aanzienlijk zijn, is het belangrijk om goed na te denken over de financiering.

Als u kiest voor financiering door een kredietverstrekker, speelt de financieringslooptijd en de financieringsrente een rol. De terugverdientijd is daarnaast afhankelijk van de vraag of u al dan niet in aanmerking komt voor overheidssubsidie.

Datronics helpt u met de financiering. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden, houden we rekening met financieringslooptijd en bijbehorende financieringsrente en beantwoorden we vragen als:

  • Heeft u eventueel eigen middelen ter beschikking?
  • Kunt of wilt u gebruikmaken van vreemd vermogen (bijvoorbeeld een banklening)? Sommige grote banken hebben een speciaal subsidiekrediet voor zonnepaneelsystemen.
  • Zijn er voor u belastingvoordelen? Kunt u de aanschafprijs bijvoorbeeld onderbrengen in uw hypotheek of meedoen met een zonne-energieproject van een energiebedrijf?
  • Wat is de terugleververgoeding per kWh van uw netbeheerder?

Wilt u Datronics uit IJsselstein laten helpen bij de financiering van uw zonnepanelen? Als u dit in het contactformulier aangeeft, kunnen we dit in de offerte opnemen.

Neem contact op

Terugverdientijd

De praktijk leert dat de aanschaf van een zonnepaneelsysteem zich binnen 3 tot 5 jaar terugverdient, afhankelijk van de grootte van het systeem. Factoren die hierbij een rol spelen, zijn:

Terugleververgoeding door energieleveranciers
Als particulier huishouden kunt u overtollig opgewekte elektriciteit terugleveren aan het openbare elektriciteitsnet waarvoor de netbeheerder een terugleververgoeding betaalt. Neem contact op met uw energieleverancier voor meer informatie over de geldende terugleververgoedingen en -voorwaarden.

Voor zakelijke klanten hanteren de meeste energieleveranciers aparte voorwaarden die de moeite van het uitzoeken waard zijn. Bovendien hebben zakelijke partijen recht op fiscale aftrekposten zoals een Energie Investeringsaftrek (EIA) of een kleinschaligheidsaftrek (KIA).

Neem contact op

Wilt u ook zonnepanelen?

Neem contact op   Vraag een offerte aan